Posao u Google-u ili spostveni biznis? | Ekonomist

Posao u Google-u ili spostveni biznis?

Kada je prije četiri godine Gugl kupio mali startap “PostRank”, izvršna direktorka te kompanije Karol Leman dobila je ponudu da se preseli u Kaliforniju i posao u Guglu.

I dok je osnivač “PostRanka” sa saradnicima bez razmišljanja prihvatio ponudu ovog giganta i preselio se u Kaliforniju, Leman je imala pomiješana osjećanja oko nove akvizicije. Iako bi joj posao u Guglu donio novčanu sigurnost, pune dvije nedjelje je razmišljala šta da odluči, i na kraju se okrenula sopstvenom biznisu – maloj kompaniji “Axonify” koja radnicima pruža korporativne treninge koji se onda pretvaraju u zabavu.

Kada je 2011. kupila “Axonify”, kompanija je imala jednog klijenta, dva radnika i jednog saradnika, a danas ima 50 zaposlenih i 55 velikih kompanija u kojima čak 400.000 zaposlenih učestvuje u korporativnim treninzima.

Kako bi izbrusili vještine u prodaji, zaštitili inventar i spriječili nesreće, zaposleni svaki dan igraju kratke igre – u tome je tajna uspijeha “Axonify” i Karoli Leman se očigledno, rizik isplatio.

Izvor: B92

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top