Posao snova: Mjesečno zaradi 500.000 dolara igrajući igre u sobi

Amerikanac Tajler “Nindža” Blevins (27) profesionalni je igrač videoigara i mjesečno zaradi i do 500.000 dolara igranjem videoigre Fortnit, najčešće iz kreveta.

Ovaj srećnik na YouTubeu ima 22 miliona pretplatnika, a na Instagramu i Twitchu, striming platformi, prati ga 14 miliona ljudi. Časopis Tajm stavio ga je na listu 100 najuticajnijih ljudi.

Često daje dintervjue za kanale ESPN, LA Times, a gostovao je i u emisiji Džimija Falona.

Budući da je ovaj 27-godišnjak postao idol i kulturna ikona tinejdžera širom svijeta, kompanija za kompjuterske igre Electronic Arts (EA) u martu mu je platila milion dolara na dan samo da bi igrao njihovu novu videoigru Apex Legends i strimovao je na Twitchu.

Igra je u prvih mjesec dana prikupila više od 50 miliona igrača.

Ali to je još uvjek daleko od popularnosti Fortnitea, videoigre kojoj i Tajler duguje svoj zvjezdani status. Ona bilježi trenutno 250 miliona aktivnih igrača, a iako ju je gejming studio Epic Games izbacio 2017. godine, prošle godine su prijavili prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijarde dolara.

Ipak, slava i uspjeh imaju svoju cijenu.

Tako se Tajler požalio LA Timesu da, kako bi zadovoljio potrebe svoje publike, dnevno mora da igra Fortnite čak 12 sati. Ako izostane i dan to znači gubitak od nekoliko hiljada dolara. Tako je nedavno, odlaskom na putovanje od nekoliko dana, izgubio 100 hiljada pretplatnika, što bi bilo oko 500 hiljada dolara u prihodima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top