Portparolka NTO: U CG 140 hiljada turista, očekujemo uspješnu turističku godinu

Podaci lokalnih turističkih organizacija pokazuju da u Crnoj Gori boravi gotovo 140 hiljada turista, što je devet odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prema riječima portparolke Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nine Vukčević, od početka godine, imajući u vidu podatke lokalnih turističkih organizacija koji se obrađuju svakog petka, bilježi se konstantan rast broja turista.

– Od početka špica turističke sezone odnosno od 1. juna prosječna stopa rasta iznosi devet odsto u odnosu na prošlu godinu – rekla je Vukčević agenciji Mina business.

Ona je ocijenila da imaju razloga da budu veoma zadovoljni tokom i rezultatima turističke sezone, s obzirom na to da je zabilježen rast svih parametara u predsezoni.

– Takođe, ukupni namjenski prihodi, koji uključuju one od boravišne takse, članskog doprinosa i turističke takse, naplaćeni od početka godine iznose 1,4 miliona eura, što je 19 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period -navela je Vukčević.

Crnu Goru je, tokom prva četiri mjeseca u svim vidovima smještaja, posjetilo blizu 300 hiljada turista, što je preko 37 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Vukčević je dodala da su oni ostvarili gotovo 1,1 milion noćenja, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

– Prema podacima o hotelskom smještaju, za prvih pet mjeseci tekuće godine u hotelima je boravilo oko 343 hiljade turista, što je 30 odsto više. Oni su ostvarili oko 864 hiljade noćenja, 19 odsto više u odnosu na prošlu godinu – navela je portparolka NTO.

Kada je struktura gostiju u pitanju, tokom prvih pet mjeseci u hotelima prednjače gosti iz Njemačke, zatim slijede oni iz Srbije, Albanije, Kine, Francuske, Rusije, Švedske i Velike Britanije.

Vukčević je navela da su Aerodromi Crne Gore opslužili već preko milion putnika, što je deset odsto više u odnosu na prošlu godinu.

– Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je više od četvrt miliona putnika za šest mjeseci, što predstavlja rast od gotovo pet odsto – navodi Vukčević.

Ističe da Nacionalni parkovi od početka godine do 1. jula bilježe posjetu od gotovo 152 hiljade turista, što je 35 odsto više u odnosu na prošlu godinu, ali i da su hotelijeri zadovoljni rezultatima u predsezoni, a najave i buking za postsezonu teku u skladu sa planovima, tako da se očekuje još jedna uspješna turistička godina.

Ona je, govoreći o Službi telefona za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog broja 08000 1300 za potrebe NTO, kazala da su od početka jula primili oko 150 poziva.

– Od toga se većina odnosila na informacije, i imali smo par pritužbi, koje su se odnosile na nepoštovanje propisa, buku, nelegalno izdavanje smještaja, uzurpaciju plažnog prostora i komunalnu nehigijenu – precizirala je Vukčević.

Turisti su se, kako je dodala, najviše interesovali za plaže, manifestacije, brojeve službi, registraciju smještaja, boravišnu taksu i red vožnje.

– Svaka primljena žalba i pohvala se evidentira pri čemu automatski slijedi faza procesuiranja. Kontaktira se inspekcija ili ustanova koja je nadležna za određenu žalbu i turista ukoliko želi povratnu informaciju informiše se u toku istog ili narednog dana, tako što ponovo kontaktira centralu Call Centra i dežurni operater mu daje povratnu informaciju o ishodu intervencije – objasnila je Vukčević.

Call Centar je na usluzi građanima i turistima svakog radnog dana od sedam do 15 sati.

_____________________________________________________________________________

Izvor: Mina business

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top