Portparolka NTO: Igre malih zemalja Evrope sjajna prilika za promociju Crne Gore | Ekonomist

Portparolka NTO: Igre malih zemalja Evrope sjajna prilika za promociju Crne Gore

Igre malih zemalja Evrope najvažniji su sportski događaj koji je ikada održan u Crnoj Gori, smatra portparolka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Nina Vukčević. Mišljenja da je ovo još jedna prilika da se Crna Gora kroz međunarodnu promociju predstavi kao kvalitetna turistička destinacija.

– Uzmemo li u obzir popularnost društvenih mreža, moramo imati u vidu da svaki učesnik manifestacije, a kojih ima preko dvije hiljade može da prenese svoje utiske mnogim svojim poznanicima i prijateljima, što je jako značajno. Ovakve manifestacije imaju i uticaj na kreiranje imidža jedne zemlje, a Crna Gora ima potencijala da se pozicionira kao sportska turistička destinacija – kaže portparolka NTO.

Prema njenim riječima, ono na čemu Crna Gora treba da radi jeste izgradnja sportske infrastrukture.

– Tu mislim na izgradnju sportsko-turističkih odmarališta, terena za golf i tenis i drugih sadržaja – smatra Vukčević i vjeruje da ovakvim manifestacijama Crna Gora šalje sliku da i pored toga što je mala država ima mnogo toga da ponudi.

Ističe da su Igre malih zemalja sjajna uvertira za ljetnju sezonu, budući da su igre uticale na dolazak velikog broja VIP gostiju ali i preko 200 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta.

Dodaje da u ovom periodu u zemlji boravi 34.000 turista, 10 odsto više nego prošle godine u istom periodu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top