Porto Montenegro i hotel Regent učestvuju u globalnoj akciji sat za planetu | Ekonomist

Porto Montenegro i hotel Regent učestvuju u globalnoj akciji sat za planetu

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro i hotel Regent podržaće globalnu akciju Sat za planetu 2015, kada će u subotu 28.marta u 20:30h na 60 minuta isključiti uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini, rezidencijalnim kompleksima i fasadi hotela.

Ovom akcjiom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u gradu, Tivat će biti uvršten u grupu od više od 7.000 gradova svijeta, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju.

Cilj kampanje Sat za planetu – Earth Hour je da se pošalje poruka o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena.

U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima kao što su Koloseum u Rimu, most Golden Gejt u San Francisku ili Opera u Sidneju. Sat za Planetu se u Crnoj Gori održava po peti put, uz ostvarene sjajne rezultate prošle godine – 12 gradova, 40 osnovnih i srednjih škola, i brojne organizacije civilnog društva.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top