Porše je najprofitabilnija automobilska kompanija | Ekonomist

Porše je najprofitabilnija automobilska kompanija

Folksvagenov (Volkswagen) koncern je objavio izvještaj o poslovanju i finansijskim rezultatima u prethodnoj godini u kojem se navodi da je Porše (Porsche) najprofitabilnija automobilska kompanija.

Rast profita zabilježili su Bentli (Bentley), SEAT, Škoda i Porše. U izvještaju stoji da je sa zaradom koja iznosi 3,9 milijardi eura (13,9 posto više u odnosu na 2015. godinu), Porše najprofitabilnija automobilska kompanija na globalnom nivou.

Prvi čovjek njemačkog koncerna VW Matijas Miler rekao je na redovnoj godišnjoj konferenciji da je zadovoljan rezultatima koje je u 2016. godini ostvarila većina brendova grupacije, izuzimajući rezultate koje su, zbog posljedica afere „dizelgejt“, ostvarili Audi i VW.

Veliki uspjeh su ostvarile i kompanije SEAT i Škoda, a zarada (1,2 milijarde eura) koju je u 2016. godini ostvarila češka automobilska kompanija, skoro trećinu je veća u odnosu na 2015. godinu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top