Poreznici zatvorili sedam benzinskih stanica | Ekonomist

Poreznici zatvorili sedam benzinskih stanica

Poreski inspektori su u poslednjih desetak dana u Srbiji privremeno zatvorili sedam od deset kontrolisanih benzinskih pumpi, kao i jednu auto-perionicu i jedan kafić u sklopu pumpe, objavile su danas Novosti.

Razlozi su, kako piše taj list, osim neizdavanja fiskalnih računa, pronađene duple poslovne knjige, kao i višak ili manjak goriva.

Popisom gotovine u kasi i upoređivanjem sa presjekom stanja iz fiskalne kase u većini kontrolisanih pumpi utvrđen je višak gotovine, što je znak da zaposleni ne izdaju fiskalne račune. Takođe je pronađeno i gorivo koje nije markirano, odnosno slabijeg je kvaliteta.

U kontroli sa poreznicima bili su i tržišni inspektori koji su zapečatili pojedine rezervoare u kojima je bilo neobilježeno gorivo.

U Poreskoj upravi su Novostima rekli da će narednih dana zajedno sa drugim državnim organima pojačati kontrole kako bi maksimalnoi doprinijeli borbi protiv sive ekonomije.

*Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top