Poreska uprava: Najveća bruto zarada u januaru 32.270 eura | Ekonomist

Poreska uprava: Najveća bruto zarada u januaru 32.270 eura

Najveća isplaćena bruto zarada u januaru iznosila je 32.270 eura, odnosno 18.220 eura neto, a primio je neko u trgovini na veliko mašinama i opremom, saopštila je Poreska uprava.

Ova zarada je 42 i po puta veća od prosječne bruto plate, koja je prema posljednjim podacima iznosi 756 eura. U kompletnoj prošloj godini najveća plata isplaćena je za jun u bruto iznosu od 307.670 eura, piše Pobjeda.

“Prema podacima kojima raspolaže PU na 16. januar, najveća bruto zarada isplaćena u prošloj godini iznosila je 307,67 hiljada eura ili neto 173.800 eura. Isplaćena je zaposlenom u sektoru razrade građevinskih projekata. Zbog toga se ne može zaključiti da se radi redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrazac pod šifrom – zarade, pa se kao takvi i vode u sistemu PU”, kazali su Pobjedi u ovoj instituciji.

U PU su objasnili da su ovi iznosi isplaćeni samo u jednom mjesecu. Plata od bruto 307.670 eura bila je najveća isplaćena za šest prvih mjeseci prošle godine. Na drugom mjestu je bila bruto zarada od 52.760 eura isplaćena u sektoru razrade građevinskih projekata, na trećem 46.480 eura u sektoru neživotnog osiguranja, a na četvrtom 40.970 eura u sektoru prerada mlijeka i proizvodnja sireva.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top