Porastao gubitak kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava

Porastao gubitak kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava

Gubitak kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava (OŽVS) u prvoj polovini ove godine iznosio je 412,15 hiljada eura, što je 8, 2 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), poslovni prihodi tog državnog preduzeća su na kraju juna smanjeni 2,3 odsto u odnosu na uporedni period, na 767,55 hiljada eura.

Poslovni rashodi su porasli 1,1 odsto na 1,18 miliona eura. Od tog iznosa na zarade, njihove naknade i ostale lične rashode odnosilo se 917,49 hiljada eura.

Ukupna aktiva preduzeća na kraju drugog kvartala smanjena je dva odsto na 20,53 miliona eura.

Akumulirani gubitak preduzeća iznosio je 2,42 miliona eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 65,62 hiljade eura, a kratkoročna 1,88 miliona eura.

Većinski vlasnik kompanije je država sa 85,44 odsto akcija. Eurofond ima 3,85 odsto dionica, Trend 2,41 odsto, Fond penzijskog invalidskog osiguranja (PIO) 1,54 odsto, a Moneta oko jedan odsto. Ostali akcionari imaju ispod jedan odsto vlasničkog udjela u preduzeću.

Izvor:MinaBusiness

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top