Ponovo raspisan oglas za prodaju hotela Mediteran

Ponovo raspisan oglas za prodaju hotela Mediteran

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestraltours raspisala je osmi oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran po početnoj cijeni od oko 40,25 miliona eura, nepromijenjenoj u odnosu na prethodni tender.

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,59 miliona eura, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 242 hiljade i jahta Cranchi Atlantique 40 za 148 hiljada eura.

Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 42,23 miliona eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, lobi bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa velnes i spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, akva park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 18. maja do 14 sati. Ponude će biti otvorene 19. maja u devet sati.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto početne cijene imovine.

Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metra kvadratnih i jahtu.

Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.

Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.

Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Izvor:MinaBusiness

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top