Poništena kazna od 533 miliona dolara izrečena Eplu

Sudija američkog Federalnog suda poništio je presudu informatičkom gigantu Epl o plaćanju odštete od 532,9 miliona dolara (482,6 miliona evra), koju je toj kompaniji izrekao sud u Teksasu čija je porota zaključila da je njegov softver “ajtjuns” prekršio tri patenta teksaške firme SmartFleš.

Federalni sudija je odredio 14. septembar kao datum novog ročišta, u okviru kog će biti razmotreno samo pitanje odštete.

Epl se žalio da je tražena odšteta previsoka, tvrdeći da je sud pogrešno procijenio cjelokupnu vrijednost proizvoda koji koriste “ajtjuns”, ne praveći razliku izmedju aplikacija zaštićenih patentima i onih koje to nisu.

SmartFleš je podnio tužbu protiv Epla maja 2013. godine, navodeći da softver “ajtjuns” krši patente koji se odnose na pristup i skladištenje pjesama, preuzetih video sadržaja i igrica, i tražio je u početku odštetu od 852 miliona dolara.

Izvor poslovnojutro

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top