Pola Evrope drži se za glavu zbog VW-a | Ekonomist

Pola Evrope drži se za glavu zbog VW-a

Češka i Mađarska će više od drugih istočnoevropskih zemalja biti pogođene skandalom njemačkog automobilskog koncerna Folksvagen.

Njihov privredni rast bi zbog toga mogao da se smanji od jedan do jedan I po odsto, objavio je “Blumberg”, pozivajući se na stručnjake Benke Amerika.

Značaj automobilske industrije i jake veze s njemačkim proizvođačima stavljaju centralnu i istočnu Evropu u izuzetno ranjiv položaj zbog situacije s VW-om i, po svemu sudeći, najviše će pogoditi bruto domaći proizvod (BDP) Češke i Mađarske, navodi se u dokumentu.

Uticaj na privredni rast u Poljskoj i Rumuniji će biti manji od 0,5 procentnih poena, smatraju analitičari BoA.

Izvoz robe, uključujući automobile i auto djelove u Njemačku i druge zemlje evrozone, pomogao je oživljavanju privrede postkomunističkih članica Evropske unije, piše “Blumberg”.

U Rusiji Folksvagen pokriva oko pet odsto ukupne proizvodnje automobila u toj zemlji i može imati samo ograničen uticaj na BDP zbog pada proizvodnje, ali bi skandal mogao da smanji tražnju za naftnim derivatima iz te zemlje ako se Evropljani sa dizela preorijentišu na ekološke izvore energije, ukazuje ta američka banka.

Skandal sa Folksvagenom, koji proizvodi motore u Mađarskoj i posjeduje najveću češku fabriku automobila Škoda, prijeti da pogodi prodaju te grupe na globalnom nivou.

U fabrici Audija u zapadnoj Mađarskoj proizvedeno je oko dva miliona od ukupno 11 miliona “faličnih” dizel automobila Folksvagena.

Mađarski ministar privrede Mihalj Varga je uvjeren da će se skandal odraziti na mađarsku proizvodnju automobila i lokalnu automobilsku industriju, ali je izrazio nadu da će efekat biti manji od prognoziranog katastrofičnog scenarija.

Ministar je, takođe, rekao da bi privreda Mađarske mogla izgubiti između 0,3 i 0,6 odsto BDP-a u slučaju pada prodaje evropskih automobila zbog skandala.

Softverom za lažiranje podaka o emisji štetnih gasova opremljeno je i 1,2 miliona automobila češkog proizvođača Škoda, rekao je ranije portparol te kompanije Jožef Balaž za agenciju Frans pres.

Automobilska industrija učestvuje sa osam odsto u BDP-u Češke. Ako bi se afera iz centralnog holdinga u njemačkom Volfsburtgu prelila u Mladu Boleslavu, gdje je glavna fabrika Škode, to bi mogla da osjeti cijela češka privreda, navodi sajt ihned.cz.

Folksvagen je prošle nedjelje priznao da je 11 miliona njegovih automobila sa dizel motorom opremljeno “defektnim” uređajem, koji aktivira kontrolu emisije štetnih gasova samo za vrijeme testiranja, a deaktivira tokom normalne vožnje.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top