Pokrenut izviđaj po krivičnoj prijavi MANS-a protiv menadžmenta EPCG | Ekonomist

Pokrenut izviđaj po krivičnoj prijavi MANS-a protiv menadžmenta EPCG

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet i pokrenulo izviđaj po krivičnoj prijavi Mreže za afirmaciju nevladinog sektora – MANS protiv menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore, zbog namjere kupovine akcija pljevaljskog Rudnika uglja.

MANS je 3. februara podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Odbora direktora EPCG Srđana Kovačevića i NN lica iz poslovodstva kompanije koji su učestvovali u predlaganju sporne odluke i njenom prezentovanju na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara, navodi list Vijesti.

Krivična prijava je podnijeta zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju u pokušaju, tako što će EPCG kupiti kompaniju koja ima ogromne gubitke po cijeni znatno većoj od stvarne.

Italijanska kompanija A2A i biznismen Aco Đukanović uputili su krajem prošle godine zajednički dopis EPCG o kupovini akcija Rudnika uglja po cijeni od 6,5 eura po jednoj.

Skupština akcionara EPCG donijela je 31. januara odluku kojom izražava zainteresovanost da analizira predloženu ponudu.

Vijesti podsjećaju da su predstavnici MANS-a ranije istakli da EPCG namjerava da od kompanije A2A i Đukanovića kupi njihov udio u Rudniku uglja za 17 miliona eura.

Oni se nadaju da krivična prijava neće završiti samo u fazi izviđaja, već da će neko u tužilaštvu „smoći snage i početi da se bavi svojim poslom“, kako bi bio spriječen štetni aranžman.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top