Pojavio se prvi Jailbreak za iOS 11 | Ekonomist

Pojavio se prvi Jailbreak za iOS 11

Mnogi korisnici sa interesovanjem prate razvoj situacije sa jailbreak rješenjem za ovogodišnje iPhone modele uključujući i famozni iPhone X. E pa prvo jailbreak rešenje je izašlo i zove se LiberiOS.

Radi se o prvom iole funkcionalnom jailbreaku za iPhone X, iPhone 8 i 8 Plus te ostale 64-bitne iUređaje koji koriste iOS 11 – 11.1.2 pritom ne i novi iOS 11.2 pa ako ste već gore, cijelu ovu priču zaboravite jer je Apple u anticipaciji ovog jailbreak rješenja, onemogućio downgrade na raniju verziju.

Google-ov čovek Ian Beer otkrio je bezbjednosni propust u iOS verzijama 11 – 11.1.2, zakrpljen u iOS-u 11.2, koji onome ko zna šta radi omogućava root pristup i na kraju ubrizgavanje koda kojeg ne potpisuje Apple.

Ovo jailbreak rešenje kompatibilno je sa iPhone 5s, SE, 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, iPhone X, svim 64-bitnim iPad-ima i 6. generacijom iPod toucha dok god vrte iOS 11 – 11.1.2. Ovo rješenje spada u kategoriju semi-untethered, što znači da će pri svakom restartu iUređaja trebati sa par klikova reaktivirati jailbreak, ali makar nećete morati priključivati na računar.

Imajte na umu da Saurik još nije prilagodio Cydiu pa trenutno nema smislenog razloga da se upuštate u jailbreak svojih uređaja. Pričekajte još koji dan i ako vam je jailbreak mio, a još niste ažurirali na iOS 11.2 ni nemojte.

Razvoj situacije pratite ovdje, a kad Saurik odradi svoje, saznaćete to i u našim novostima.


 

Izvor: Itvesti.info

Komentariši

Top