Podržavamo kompanije koje plaćaju porez

Vlada podržava sve uspješne kompanije koje ostvaruju profit i izvršavaju obaveze prema državi, poručio je premijer Duško Marković na otvaranju Logističko-distributivno-otkupnog centra kompanije Voli.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je rekao da je otvaranje tog objekta od 16 hiljada metara kvadratnih još jedna prilika za promovisanje uspješne investicije u realnom sektoru crnogorske ekonomije, koja obezbjeđuje nova radna mjesta i najsavremenije uslove rada.

„Kao što znate, odlučni smo da svim svojim kapacitetima podržimo uspješna preduzeća i kompanije, i sve one privrednike koji ostvaruju profit i izvršavaju svoje obaveze prema državi“, kazao je Marković.

On je rekao da u Vladi ne žele da država bude najpoželjniji poslodavac, već to moraju biti sposobni i uspješni biznismeni koji imaju ideje i znanje da razvijaju i šire svoja poslovanja, i doprinose ukupnom razvoju.

„Danas smo upravo na jednom takvom mjestu, kod privrednika čija vizija i poslovno opredjeljenje stvaraju nove vrijednosti“, kazao je Marković.

On je ocijenio da će novi objekat kompanije Voli uticati na proizvodno-distributivni lanac u Crnoj Gori i da će se to posebno odraziti na trgovinu, turizam, poljoprivredu i saobraćaj, što će veoma brzo uticati na ekonomski rast.

„Ovaj objekat otvara nove mogućnosti kupcima za nabavku potrebnih sirovina i roba, ali i ekonomičniji otkup kvalitetnih proizvoda od domaćih proizvođača. Time će se, pored efekata na proizvodno-otkupni lanac, doprinijeti i povećanju konkurentnosti domaćih proizvođača sa aspekta prevoza, čuvanja i skladištenja proizvoda“, naveo je Marković.

Prema njegovim riječima, investicija kompanije Voli, u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, koja je i partner crnogorske Vlade, predstavlja potvrdu jačanja preduzetničkog društva i realnog sektora crnogorske ekonomije.

„Vlada će upravo ovom segmentu razvoja, sama ali i u saradnji sa lokalnim samoupravama, u kontinuitetu obezbjeđivati podsticajni ambijent i povoljniji normativno-institucionalni okvir. U ostvarenju ovog opredjeljenja, očekujemo još uspješniju saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj“, rekao je Marković.

Čestitajući kompaniji Voli, on je kazao da je Vlada svjesna da je poslovni ambijent kapitalno važan za realizaciju novih investicija.

„Uradićemo sve ne samo da ga održimo, nego i da ga dodatno unaprijedimo, kako bi u što kraćem roku životni standard naših građana približili i izjednačili sa standardom koji postoji u razvijenim društvima“, poručio je Marković.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top