Počinje izrada Nacrta strategije razvoja nacionalnog brenda

Nacionalni brend

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane da se uključe u početnu fazu pripreme Nacrta strategije razvoja nacionalnog brenda od naredne do 2025. godine i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare.

Iz Ministarstva su objasnili da se konsultacijama, koje će trajati 20 dana, obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi strategije.

Taj Vladin resor će, kako su naveli, prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti prilikom izrade Nacrta.

– Strategija razvoja nacionalnog brenda od naredne do 2025. godine predstavljaće model na kojem će se graditi razvoj Crne Gore kao brenda. Strategijom će se definisati potencijali i vrijednosti na kojima će počivati konkurentska prednost Crne Gore, odnosno na osnovu kojih će se obaviti njena diversifikacija kao države – rekli su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da će, polazeći od ključnih segmenata kao što su turizam, investicije, kulturno-istorijsko nasljeđe, izvoz i migracije ljudi, Vlada, kreirati jedinstvenu i unificiranu prezentaciju države, koja će omogućiti njeno adekvatno pozicioniranje u svijesti strane javnosti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top