Počinje gradnja Regent Hotel Residences u Porto Montenegru | Ekonomist

Počinje gradnja Regent Hotel Residences u Porto Montenegru

Kompanija Adriatic Marinas iz Tivta počeće sljedeće sedmice izgradnju novog objekta „Regent Hotel Residences“  u nautičkom naselju Porto Montenegro, čime projekat ulazi u sljedeću fazu izgradnje rezidencijalno-hotelskih i poslovnih objekata. Ukupna vrijednost investicije predviđena je na oko 35 miliona eura, a očekuje se da će zgrada biti završena do ljeta 2017.godine.

Nova zgrada imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i  niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore.

Objekat nazvan „Regent Hotel Residences“ gradiće se sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog objekta.

“To znači da će kupci stanova u novoj zgradi  učestvovati u takozvanom hotelskom rental-pool-u hotela „Regent“, pa će se i ti stanovi moći izdavati preko servisa hotela „Regent Porto Montenegro“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovim se nastavlja nova inovativna strategija za izgradnju hotela u Crnoj Gori, koja se bazira na izgradnji rezidencijalnih jedinica koje su ekvivalentne hotelskim, a koje su u vlasništvu trećih lica.

“Činjenica je da lokalne i međunarodne finansijske institucije odbijaju da daju kredite za izgradnju hotela na primorju zbog njihovih loših finansijskih rezultata, pa  je ovakav pristup prepoznat od strane međunarodnih investitora kao nova mogućnost  za izgradnju hotela. Rezultat ovog pristupa je i hotel „Regent“ – prvi hotel sa 5 zvjezdica na Jadranu izgrađen od početka globalne finansijske krize, a koji je doveo do otvaranja niza novih radnih mjesta u hotelskoj industriji. Kada nove hotelske rezidencijalne jedinice u Porto Montenegru postanu operativne, očekuje se da će zaposliti dodatnih 80 ljudi na poslovima pružanja usluga vlasnicima jedinica i gostima hotela, koje su jednake uslugama u hotelu sa 5 zvjezdica”, piše u saopštenju.

Nova zgrada „Regent Hotel Residences“, gradiće se na urbanističkoj parceli UP 1-5 iz Studije lokacije „Arsenal“, građevinske površine od približno 13.000 kvadratnih metara. Izvođač radova na ovoj zgradi biće uskoro odabran, a na njoj će raditi oko 170 radnika iz Crne Gore i regiona.

“Arhitekte Porto Montenegra, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislili su novu zgradu kao „savremene, luksuzne  apartmane , svaki sa posebno pejzažno oblikovanom terasom, inspirisane stilom italijanske rivijere, u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom“, stoji u saopštenju.

Centralno obilježje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrijavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom za goste hotela, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

Vlasnici hotelskih rezidencijalnih jedinica u Porto Montenegru dolaze iz raznih djelova svijeta, od Sjeverne Amerike do Japana.

U sklopu tivatskog nautičkog naselja danas se nalazi hotel „Regent Porto Montenegro“, 200 stanova, nagrađivana superjaht marina sa 450 vezova, 53 maloprodajna objekta, međunarodna škola Najtsbridž iz Londona, Porto Montenegro jahting klub sa 64 m dugim bazenom Lido i Zbirka pomorskog nasljeđa sa čuvenom podmornicom Heroj iz 1969 godine.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top