Počeli radovi u Ulcinjskoj rivijeri | Ekonomist

Počeli radovi u Ulcinjskoj rivijeri

Međunarodna hotelska grupacija Karisma Hotels&Resorts počela je rekonstrukciju bivših hotela Belvi i Olimpik, saopšteno je iz te gupacije.
Vlada Crne Gore je HTP Ulcinjska rivijera dala u zakup na trideset godina grupaciji Karisma Hotels & Resort.

Hoteli će, kako je saopšteno, postati dio kompleksa “Holiday Village Montenegro”, kojim će upravljati Karisma Hotels&Resorts.

“Trenutno se radovi vrše u tri smjene na objektu bivšeg hotela Belvi, koji će nakon rekonstrukcije biti kategorizovan sa četiri zvjezdice. Holiday Village je prepoznat kao uspješan porodični koncept, i u sklopu njega će, pored smještajnih kapaciteta biti izgrađen zanimljivi dodatni sadržaji poput Adventure parka, bazena i sportskih igrališta. Karisma koncept razvija sa svojim strateškim partnerom, najvećim turoperatorom na svijetu, kompanijom TUI”, navodi se u saopštenju.

Holiday Village Montenegro

Cjelokupan kompleks, kako najavljuju, biće realizovan u tri razvojne faze, a grupacija planira da prvu fazu projekta Holiday Village Montenegro završi do 1. maja naredne godine.

“Holiday Village Montenegro će, kada bude kompletno realizovan, imati 257 soba, 4 bazena, 4 restorana, 4 bara i spa centra, sportske terene i avanturističke parkove za djecu”, kaže se u saopštenju.

Poseban značaj, pri realizaciji svojih projekata, Karisma pridaje angažmanu lokalnih kompanija.

“Ovako značajan projekat ne bi bilo moguće realizovati bez učešća značajnih crnogorskih firmi, među kojima su: glavni izvođač radova Novi Volvox d.o.o. iz Podgorice, zatim Ramel d.o.o. iz Nikšića, LD Gradnja d.o.o. iz Nikšića, Dram d.o.o. iz Podgorice, Final Trade d.o.o. iz Bara, kao i Tapacir Kurti d.o.o. iz Ulcinja”, kazali su iz Karisme.

Oni ističu da su nedavno dobili nagradu prestižnog turističkog magazina “Conde Nast Traveler”, gdje su se, u okviru “Readers’ Choice – 25 najboljih mjesta na istočnoj obali Meksika”, našla dva hotela Karisma Grupacije, i to Azul Beach Resort Sensatori Mexico i El Dorado Maroma.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top