Počela proizvodnja u mljekari "Nika" | Ekonomist

Počela proizvodnja u mljekari “Nika”

U mljekari Nika u Nikšiću, nakon dvije godine, obnovljena je proizvodnja. Kooperanti su u subotu isporučili više od dvije hiljade litara sirovog mlijeka koje je prerađeno i u ponedjeljak potrošači će moći da kupe mlijeko, jogurt i kisjelu pavlaku, kazao je izvršni direktor mljekare Tadija Šljukić.

“Zaposleno je trideset pet radnika i ukoliko sve bude kako je planirano  što se tiče proizvodnje, brojka će rasti do pedesetak radnika”, riječi su Šljukića.

Od posebnog značaja je saradnja sa farmerima, pa im Šljukić poručuje da je otkup zagarantovan.

“Otkup je siguran i što se tiče otkupa kooperanti mogu povećavati farme, a neće izostati ni realizacija novih projekata u saradnji sa resornim ministarstvom kako za područje Nikšića tako i ostalih gradova u Crnoj Gori”, saopštio je Šljukić.

Za sada, na tržištu će biti samo proizvodi sa osnovne palete i kako bude napredovala proizvodnja uvodiće se i ostali proizvodi, poput sira po kome je  Nika, nekada,  bila i poznata.

Vlasnik mljekare,  kompanija F.M. L., kupila je Niku u kojoj je bio stečaj, prije godinu za 910 hiljada eura. U građevinske radove i nabavku opreme uloženo je još 700 hiljada eura, rekao je izvršni direktor mljekare.

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top