Po izboru svjetskih putnika: London najbolja destinacija na svijetu | Ekonomist

Po izboru svjetskih putnika: London najbolja destinacija na svijetu

London je proglašen najboljom destinacijom na svijetu koju možete posjetiti, a Pariz, Rim i Krit osvojili su drugo, treće i četvrto mjesto na ovogodišnjim nagradama Travellers Choice (Izbor putnika).

Pobjednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocjene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika širom svijeta. Jedan od najpopularnijih gradova na svijetu Njujork pao je za tri pozicije za razliku od prošle godine pa je rangiran na 13. mjesto i to iza Praga.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mjestu, Rim na trećem mjestu, a Krit na četvrtom mjestu. Međutim, Njujork, dugogodišnji favorit putnika širom svijeta, nije uspio da uđe ni u top 10.

Prošle godine London je bio na drugom mjestu, iz TripAdvisora kažu kako bi se njegovo napredovanje do prvog mjesta moglo povezati s vjenčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

– Globalna fascinacija Haijem I Megan očigledno ima snažan utecaj jer je ovo prvi put od 2016. godine da je London na vrhu tabele najpoželjnih desetinacija na svijetu – rekla je Hejli Kolman, portparolka TripAdvisora.

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svijet, London će možda i iduće godine nastaviti ovu tradiciju.

Popularno turističko mjesto Bali ove godine zauzelo je peto mjesto, a tajlandsko odmaralište Puket šesto. Ostatak top 10 gradova čine Barselona koja je zauzela sedmo mjesto, Istanbul osmo, Marakeš deveto i Dubai deseto mjesto.

– Drago nam je vidjeti da je London na vrhu popisa TripAdvisorovih nagrada za globalni putnički izbor. Kreativna energija i kulturni život ovog grada mogu se osjetiti u svakom aspektu života u Londonu: hrana, moda, umjetnost, izložbe i noćni život – rekla je izvršna direktorica kompanije Visit London Laura Citron.

Kada je riječ o Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom mjestu nalaze se Havaji, a slijede Maui, Njujork, Las Vegas i Orlando.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top