Plantaže osvajaju zlatne medalje | Ekonomist

Plantaže osvajaju zlatne medalje

Vina kompanije Plantaže osvojila su na međunarodnom ocenjivanju vina održanom u Ljubljani šest zlatnih i tri srebrne medalje.

Iz kompanije su kazali da je sjaj sa prošlogodišnjeg Decantera ultra-premium vina Stari podrum Cabernet Souvignon 2012, potvrđen sa čak 88,6 poena.

“Zlatni kvalitet potvrdio je i dobar dio etiketa specijalnih rezervi i crvenih premium vina kao što su Vranac Reserve 2011, Premijer 2009, Vladika 2013 i Epoha 2012. Ponos i zadovoljstvo novim uspjehom nedavno promovisane etikete Epoha od danas još veće za novo značajno priznanje”, navodi se u saopštenju.

Kuriozitet ocjenjivanja, kako su dodali, jeste činjenica da je od svih prijavljenih vina sorte malvazija, posebno karakterističnih za vinogorja Slovenije i Hrvatske, jedino Crnogorska Malvazija 2016. dobila zlatnu medalju.

“Veliki trud i rad kompanije na bijelim premium vinima i ovom prilikom je prepoznat i jasno je stavljeno do znanja da vinograd na Ćemovskom polju ima odlične mikrolokalitete za gajenje i bijelih vinskih sorti, od kojih, pažljivom tehnologijom, stvaramo velika bijela vina”, rekli su iz Plantaža.

Srebrnim medaljama su, prema riječima predstavnika kompanije, nagrađena vina Pro Anima Pinot Blanc 2016, Vranac Pro Corde 2013. i Crnogorski Vranac 2015.

Plantaže su, prema ukupnom broju osvojenih zlatnih medalja, od svih prijavljenih vinarija, zauzele drugo mjesto.

Nakon prošle godine, kada su Plantaže osvojile rekordne 32 medalje na svjetskim smotrama vina, ovu godinu kompanija nastavlja novim velikim uspjesima.

“Nakon ovogodišnjeg zlata koje je Epoha 2012, osvojila na vinskoj smotri Mundus Vini u njemačkom Nojštadu, sada smo bogatiji za pregršt medalja sa vinske smotre koja ima dugu tradiciju”, saopštili su iz kompanije.

Na vinskoj smotri Vino Ljubljana 2018 predstavljene su vinske etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, somelijea, vinskih novinara, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, stručnjaka i restoratera, imao je izazovan posao da sva pristigla vina ocijeni i izabere najbolje.

“Crna Gora, predvođena Plantažama, i ovom prilikom je postigla odličan uspijeh i jasno stavila do znanja da je jedna od vodećih vinskih zemalja regiona i šire”, zaključuje se u saopštenju Plantaža.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top