Plan ulaganja u Evropu – više od 168 milijardi eura novih investicija | Ekonomist

Plan ulaganja u Evropu – više od 168 milijardi eura novih investicija

Plan ulaganja u Evropu trebalo bi da podstakne više od 168 milijardi eura novih investicija. Finansijske institucije do sada su odobrile sredstva za projekte vredne više desetina milijardi eura.

Tako ukupno finansiranje odobreno u okviru Evropskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) sada iznosi više od 31 milijardu eura, a obuhvata 28 država članica.

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je u okviru EFSU-a 189 infrastrukturnih projekata vrednih više od 23 milijarde eura.

Evropski investicioni fond (EIF) odobrio je 255 sporazuma o finansiranju malih i srednjih preduzeća, pri čemu ukupno finansiranje u okviru EFSU-a iznosi više od 8 milijardi eura.

Na sastanku u decembru Evropsko vijeće pozdravilo je sporazum ministara finansija EU-a, koji će podržati predlog i pozvalo zakonodavce da donesu proširenje zakonske regulative u prvoj polovini 2017. godine, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top