Pitanja na intervju-u za posao u Facebook-u | Ekonomist

Pitanja na intervju-u za posao u Facebook-u

Fejsbuk je jedno od najpoželjnijih mjesta za rad. Nije ni čudo, jer tamo stažisti zarađuju 25.000 dolara godišnje više nego prosječni američki građani. Biznis insajder je sastavio spisak 24 najtežih pitanja na razgovorima za posao u Fejsbuku, prikupljenih sa stranice Glassdoor na kojoj radnici ocjenjuju poslodavce. Mi izdvajamo sedam najzanimljivijih.

1. Postoji zgrada sa 100 spratova. Dobili ste dva identična jaja. Kako ćete upotrijebiti dva jaja da nađete sprat gde će se jaje definitivno razbiti na bilo kom višem spratu, uključujući i taj sprat?

2. Koliko biste naplatiti pranje svakog prozora u Sijetlu?

3. Koliko ima usisavača u SAD-u?

4. Oteo vas je ruski gangster. Stavio je dva metka zaredom u prazan revolver koji prima šest metaka, zavrtio je bubanj, uperio revolver u vašu glavu i opalio. *klik* Još ste živi. Potom vas pita želite li da ponovo zavrti bubanj ili da opet povuče obarač. Koja je za svaku od ove dvije mogućnosti vjerovatnoća da ćete biti upucani?

5. Pokušavate da opljačkate kuće u jednoj ulici. Svaka kuća ima jednaku količinu gotovine. Vaš cilj je da opljačkate kuće tako da maksimizirate konačni ukradeni iznos. Jednom kada opljačkate kuću ne možete opljačkati kuću odmah pored te kuće.

6. Upravo ćete se ukrcati u avion za Sijetl. Želite da znate da li treba da ponesete kišobran. Možete nazvati tri prijatelja koji tamo žive i svakoga pitati pada li kiša. Za svakog od vaših prijatelja postoji 2/3 šanse da govori istinu i 1/3 da vas zeza lažući vas. Sva tri prijatelja kažu vam da pada kiša. Koja je vjerovatnost da je u Sijetlu zaista pada kiša?

7. Da ste životinja, koja biste bili i zašto?

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top