Pioneers of the Balkans 200 000 evra za najbolje startupove | Ekonomist

Pioneers of the Balkans 200 000 evra za najbolje startupove

“Pioneers of the Balkans” vjerojatno je najveće startup takmičenje koje će se održati na Balkanu. Program će voditi tim Pioneers Festivala iz Beča u ime Svjetske banke i Evropske komisije.

Pioneers Festival vodeća je evropska godišnja konferencija znanosti, tehnologije i poduzetništva, koja svake godine u carskoj palati Hofburg u Beču okuplja više od 3 000 inovativnih poduzetnika, kompanija i ulagača rizičnog kapitala.

Konferencija je organizirana u suradnji s nekoliko partnera iz cijele regije. Samo polufinale događaja održat će se u Beogradu za vrijeme konferencije Belgrade Venture Forum od 12. do 14. novembra, dok je finalni događaj zakazan za 3. i 4. decembar Zagrebu.

Prilikom selekcijskog procesa startupovi će imati priliku upoznati više od 100 predstavnika venture capital fondova, a među partnerima su i Speedinvest te J&T Ventures koji osiguravaju spomenutu investiciju. Cilj takmičenja je pronaći inovativne ideje, bilo da one potiču od samog startupa, outsourcing kompanije ili pak pojedinaca koji razvijaju svoj pet project – svi oni mogu biti “pioniri Balkana”.

Učesnici takmičenja dobijaju i trening te pripremu za pitchanje pred investitorima, a najboljim timovima biće ponuđena mogućnost za ulaganje te će dobiti priliku da o investiciji u vrijednosti 200 000 evra pregovaraju s fondovima J&T Ventures i Speedinvest.

Iz organizacije ističu da su prijave za prvu fazu takmičenja otvorene do 31. avgusta u ponoć te pozivaju sve zainteresirane timove, pojedince i kompanije da prijave svoje ideje i tako osiguraju “ulaznicu” za jedno od najvećih startup takmičenja u ovoj regiji.

Izvor: zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top