Piloti Lufthanze počeli štrajk | Ekonomist

Piloti Lufthanze počeli štrajk

Piloti njemackog avioprevoznika “Lufthanze” započeli su štrajk koji će trajati do sjutra u ponoć, javljaju njemački mediji.

Kako se navodi, riječ je prije svega, o prekookeanskim i transportnim letovima.

Štrajk je 13. po redu, od aprila prošle godine, a i ovaj put je organizovan zbog dugoročnog spora sa upravom o prevremenom penzionisanju, odnosno, zbog plana uprave aviokompanije da ukine propis prema kojem piloti mogu da se penzionišu sa 55 godina, a zatim da primaju do 60 odsto plate sve dok ne napune 65 godina, kada prema njemačkom zakonu imaju pravo na penzionisanje.

Prema informacijama iz ove kompanije, koje prenose njemački medji, tokom ovog štrajka biće ukinuto stotine letova, a danas svaki drugi na prekookeanskim linijama.

Samo iz Frankfurta, Minhena i Diseldorfa biće ukinuto 84 prekookeanska leta.

Kada je riječ o letovima Lufthanse, mediji prenose da za sjutra ta kompanija, po planu ima 1.520 letova – od toga je 1.350 na unurašnjim linijama i 175 prekookenaskih, sa ukupno 180.000 putnika.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top