Piker na čelu Komercijalne - utezanje pred prodaju | Ekonomist

Piker na čelu Komercijalne – utezanje pred prodaju

Upravni odbor Komercijalne banke izabrao je jednoglasno Aleksandera Pikera za novog predsednika Izvršnog odbora, saopštila je ta banka.

Kao se navodi u saopštenju, Piker, koji će na dužnost stupiti u decembru, rekao je da je cilj menadžmenta Komercijalne banke da poboljša performanse i unapredi usluge, kako bi privatizacija te banke donela očekivani uspeh akcionarima, od kojih je najveći država Srbija.

“Veliko mi je zadovoljstvo što u izazovnom trenutku, dve godine pred planiranu privatizaciju, preuzimam kormilo Komercijalne banke, jedne od najuglednijih finansijskih institucija u regionu”, rekao je Pikr.

Aleksander Piker je, kako se ističe, stručnjak sa dvadesetšestogodišnjim iskustvom u bankarstvu.

Rođen je u Salcburgu, a bankarsku karijeru je počeo 1989. u Beču u Unikredit banci. Na čelu te banke u Srbiji bio je od 2004. do 2007. godine, posle čega preuzima kormilo ATF banke u Kazahstanu.

Od 2011. godine je u Hipo banci, čime se vraća u region – najpre kao šef te banke u Sloveniji, potom sledeće godine u BiH, da bi u vrlo osetljivom trenutku za tu banku, od 2014. godine, preuzeo njeno kormilo.

Magistar je prava i doktor slavistike, govori 10 jezika. Oženjen je i otac troje dece.

Akcije Komercijalne banke beleže veliki gubitak u poslednjih mesec dana, pad je veći od 20 odsto.

IZVOR: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top