Philips predstavlja novi svijet boja, rezolucija i dizajna monitora za profesionalne i kućne korisnike | Ekonomist

Philips predstavlja novi svijet boja, rezolucija i dizajna monitora za profesionalne i kućne korisnike

Na 57. izdanju IFA sajma koji će se održati od 1. do 6. septembra ove godine u Berlinu, MMD, brend licencirani partner Philips monitora priprema bogatu postavu inovativnih monitora. U dvorani 22 posjetioci će moći da istraže široku liniju Philipsovih zakrivljenih monitora, da se upoznaju sa snagom HDR (High Dynamic Range) tehnologije, da provire u budućnost predvođenu 8K rezolucijom kao i u bogatu liniju monitora za profesionalne korisnike.

Najnovija linija Philipsovih monitora jasno prikazuje predanost zakrivljenom dizajnu monitora kao i izvanrednom prikazu boja. Zakrivljeni modeli koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem IFA sajmu obuhvatiće veličine od 27 inča, pa sve do čak 49 inča.

Monitori koji će biti predstavljeni ne ističu samo svojom zakrivljenošću, već kompletnim paketom raznih karakteristika koje omogućuju izvanredan prikaz boja poput modela s Ultra Wide-Color tehnologijom, Quantum Dot i HDR tehnologijom.

Jedna od posebnih atrakcija koja će biti predstavljena su multiscreen zabavne stanice sa 3 x 32-inčnim zakrivljenim Philips monitorima sa Quantum Dot i Ambiglow karakteristikama koje će omogućiti posjetiocima da iz prve ruke dožive novi nivo prožimajućeg iskustva gledanja.

Još jedan uzbudljivi doživljaj će biti 43-inčne zabavne i multitasking stanice na kojima će posjetiocima biti predstavljene fantastične karakteristike poput 4K rezolucije, HDR tehnologije, Adobre RGB i USB dockingom.

Specijalne karakteristike za profesionalne korisnike

Dok 4K rezolucija prelazi u standard, Philips monitori sa višim rezolucijama kao što je 8K rezolucija su već na vidiku. 8K UHD rezolucija ima dvostruko veću horizontalnu i vertikalnu rezoluciju od 4K UHD, sa četiri puta više ukupnih piksela. Posjetioci će moći iz prve ruke da dožive preciznost 8K rezolucije jer će se na sajmu predstaviti najnoviji 8K 32-inčni monitor sa elegantnim tankim dizajnom koji omogućuje potpuno prožimajuće iskustvo gledanja.

Druge posebne karkteristike koje će sigurno plijeniti pažnju dizajnera, fotografa ili CAD inžinjera su 31,4-inčni 4K monitor za profesionalne korisnike sa HDR tehnologijom i USB-C dockingom, kao i 31,5-inčni QHD monitor s Adobe RGB rasponom boja i USB dockingom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top