Peković kupio Mediteran za 8,5 miliona | Ekonomist

Peković kupio Mediteran za 8,5 miliona

Crnogorski košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima vlasništvo kompanije Maestralturs, budvanskog biznismena Blaža Dedića za 8,5 miliona eura, saopšteno je iz Privrednog suda.

Hotelski kompleks je prodat po cijeni osam puta nižoj od procijenjene vrijednosti imovine.

“Odlukom stečajnog upravnika od 16. juna, cjelokupna imovina stečajnog dužnika kompanije Maestralturs, hotel Mediteran, kao i ugostiteljska i ostala oprema hotelskog kompleksa, prodata je Nikoli Pekoviću iz Podgorice za 8,5 miliona eura”, kazali su Pobjedi iz Privrednog suda.

U toku stečajnog postupka objavljeno je 16 oglasa za prodaju imovine te budvanske kompanije, čija je procijenjena vrijednost bila 68 miliona eura, a utvrdili su je nezavisni procjenitelji. Stečajna uprava oglasila je početkom 2014. godine prodaju luksuznog bečićkog hotela po toj cijeni.

“Tom prodajom je postignuta veća cijena, budući da su na posljednjem oglasu, koji je objavljen u martu, ponude dostavila dva ponuđača. Jedna je bila ponuda banke, kao razlučnog povjerioca, koja je bila niža od ove koja je sada prihvaćena. Oglas je poništio stečajni upravnik”, rekli su iz Privrednog suda.

Stečajni upravnik Mladen Marković početkom sedmice nije želio Pobjedi da saopšti po kojoj je cijeni prodao imovinu stečajnog dužnika.

“Nije to nikakva službena tajna, ali ne želim zbog kupca da dajem te informacije”, kazao je Marković.

Stečaj u kompaniji Maestralturs uveden je 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura. Za porez kompanija duguje milion, a za doprinose 333 hiljade eura.

 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top