Pegasus Airlines želi letove za Tivat

Turska niskobudžetna avokompanija Pegasus Airlines tražila je od menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore slotove za slijetanje na tivatski aerodrom.

Na taj način će na ljeto uvesti sezonsku avio-liniju na relaciji Istanbul-Tivat. Pegasus planira da na toj relaciji saobraća dva puta nedjeljno, prenosi portal Boka news.

Pegasus erlajns će, ukoliko dobije zeleno svjetlo Aerodroma Crne Gore, koji je zatrpan zahtjevima stranih aviokompanija za otvaranje redovnih sezonskih linija ili čarter saobraćaja, biti peti loukoster koji će saobraćati sa Tivtom.

Niskobudžetne kompanije koje već saobraćaju sa Tivtom su britanski EasyJet, njemački Eurowings, francuska Transavia i ruska kompanija Pobeda Airlines.

Iz Istanbula za Crnu Goru već godinama redovno leti turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines koja je najavila da će ovog ljeta dodatno intenzivirati nedjeljni broj rotacija na svojoj liniji za Podgoricu.


 

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top