Ministar finansnija: PDV u svim hotelima biće sedam odsto

Ministarstvo finansija priprema izmjene Zakona o PDV-u kojim bi trebalo da bude izjednačena stopa PDV-a pri prometu proizvoda i usluga u hotelima, bez obzira na kategoriju i region, saopštio je juče u parlamentu ministar finansija Darko Radunović odgovarajući na pitanje Adrijana Vuksanovića (HGI).

Po važećem, PDV od sedam odsto imaju hoteli sa najmanje četiri zvjezdice u sjevernom regionu, odnosno sa pet u središnjem i primorskom.

Za sve ostale hotele stopa je 21 odsto pri prometu proizvoda i usluga.

– Kako je važeće zakonsko rješenje u suprotnosti sa Direktivom 2006/112 o zajedničkom sistemu PDV ministarstvo priprema izmjene. Smatramo da će predloženo rješenje doprinijeti povećanju konkurentnosti turističke privrede i smanjenju sive ekonomije – rekao je Radunović i podsjetio da je važeće rješenje doprinijelo povećanom investicionom interesovanju, zbog čega su 2017. godine otvorena 33 nova hotela, a prošle 25.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top