PayPal svojim trgovcima olakšava prodaju proizvoda širom svijeta

Platni provajder PayPal je tokom godina učinio lakšim da širok spektar preduzeća prihvate isplate od klijenata u zemlji i inostranstvu. Sada sa inicijativom Global Sellers-a kompanija olakšava prekograničnu trgovinu koristeći svoje usluge plaćanja.

Putem partnerstva sa međunarodnim trgovačkim partnerom WebInterpret, PayPal će pomoći trgovcima da se povežu sa lokalizovanim verzijama svojih online prodavnica, i omogućiće im da primaju pošiljke i plaćanja od strane međunarodnih kupaca. Partnerstvo takođe olakšava transport širom svijeta.

Prema riječima PayPal direktorke Global Initiatives Melise O’Malley, WebInterpret-u treba oko nedelju dana za kreiranje lokalizovanih verzija većine online prodavnica. Kada to bude učinjeno, međunarodni kupci će moći  pretraživati, kupovati i plaćati stavke na svom lokalnom jeziku i valuti.

PayPal ima koristi od većeg obima prodaje koji se obrađuje preko sistema, dok WebInterpret ostvaruje svoj novac od transportnog dijela prodaje. I prodavci mogu očekivati skroman porast prihoda od novih kupaca koji se nalaze izvan SAD-a .

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top