Pada rejting McDonalds-a

Pada rejting McDonalds-a

Njujork — Međunarodna rejting agencija Standard i Purs snizila je prognozu rejtinga kompanije Mekdonalds utvrđenog na nivou “A”, sa “stabilne” na “nagativnu”.

Sam rejting ostaje neizmijenjen, na ocjeni “A”, ali stručnjaci agencije upozoravaju da bi se taj rejting održao i ubuduće potrebno je da budu poboljšani pokazatelji prodaje kompanije, prvenstveno u SAD, preneo je Tas.

“Revidirali smo prognozu procjene rejtinga na ‘negativnu’ zbog toga što, po našem mišljenju, postoji vjerovatnoća da kompanija u naredne dvije godine neće uspjeti da poboljša pokazatalje prihoda i poveća broj klijenata, naročito na tržištu SAD”, navodi se u izvještaj S&P.

U posljednjih nekoliko mjeseci prodaja Mekdonaldsa u SAD je opala. Konkretno, u novembru 2014. godine pad je iznosio 4,6 odsto na međugodišnjem nivou. Prema analitičarima, jedan od razloga za slabije rezultate kompanije je činjenica da sve više ljudi nastoji da se zdravije hrani.

Izvor:Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top