Pada li austrijska Vlada zbog skandaloznog snimka? Štrahe podnio ostavku, čeka se obraćanje kancelara

Austrijski vicekancelar i lider desničarske Slobodarske partije Hajnc Kristijan Štrahe podnio je ostavku na mjesto vicekancelara, a sjutra će, prema navodima, podnijeti ostavku i na čelu stranke koja je glavni koalicioni partner vladajuće partije kancelara Sebastijana Kurca, prenosi BBC.Kako je prethodno navedeno, austrijski kancelar i lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc odbio je da nastavi saradnju u vladi sa vicekancelarom Štraheom.

Sebastijan Kurc danas će se obratiti javnosti u vezi sa aferom koja trese Austriju.

Austrijski mediji navode da bi Kurc trebalo da okonča saradnju sa Štraheom, iako je sa njim napravio i vladu.

Podsjećamo, njemački mediji objavili su da se radi o snimku napravljenom 24. jula 2017.na Ibici, na kojem se vide Štrahe i njegov potpredsjednik stranke Johan Gudenus kako sjede i razgovaraju s navodnom nećakom ruskog milijardera koja tvrdi da želi da kupi udio visokotiražnog bečkog dnevnika “Kronen Zeitung”.

Iako je ona u nekoliko navrata ponovila kako se radi o ilegalnom novcu, Štrahe i Gudenus su nastavili razgovore i ponudili joj kupovinu najtiražnijeg austrijskog dnevnika ”Kronen Zeitung”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top