Pad eura uticao na povećanje profita Folksvagena

Pad eura uticao na povećanje profita Folksvagena

Berlin — Njemački proizvodjač automobila Folksvagen objavio je da je u prva tri mjeseca ove godine zabilježio dobre rezultate, zahvaljujući većoj tražnji i slabljenju eura.

Neto profit kompanije je u periodu januar-mart porastao 20,6 odsto na 2,88 milijardi eura, dok je profit iz poslovanja skočio za 16,6 odsto na 3,32 milijadi eura, zahvaljujući rastu prihoda od 10,3 odsto na 52,73 milijardi eura, navodi se u saopštenju Folksvagena.

Obim prodatih vozila je istom periodu porastao 1,8 odsto na 2,487 miliona vozila širom svijeta.

“Pored efekta deviznog kursa, veći obim prodatih vozila je takodje poizitivno uticao na poslovanje. Mi smo u više navrata ponavljali da će 2015. biti izazovna godina za automobilsku industriju, ali i za nas takodje”, izjavio je generalni direktor kompanije Martin Vinterkorn, i dodao da VW namjerava da, uprkos teškom tržišnom okruženju i jakoj konkurenciji, poveća prodaju, prihode i profit iz poslovanja u čitavoj 2015. godini.

Izvor:Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top