Ovog ljeta brojne novine na crnogorskim plažama | Ekonomist

Ovog ljeta brojne novine na crnogorskim plažama

Ljetnja turistička sezona je na pragu. Turistički poslenici obavljaju završne pripreme kako bi spremno dočekali goste. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije i Morskog dobra ove sezone očekuju veći broj gostiju i najavljuju bolju i raznovrsniju ponudu širom Crne Gore.

Prethodnih godina brojne primjedbe upućivane su na cijene plažnog mobilijara. Čini se da je konačno na tom planu napravljen pomak. Naime, iz Morskog dobra su saopštili da će ovog ljeta, osim na hotelskim kupalištima, plažni moblijar nakon 17 časova na uređenim kupalištima biti besplatan.

Od ove godine će na informativnim tablama na svakoj plaži jasno stajati sve informaicje koje su potrebne gostima. To znači da svaki gost na samom početku mora da zna cijenu mobilijara, koliko je radno vrijeme, režim korišćenja plaže, i da to sve bude transparentno.

Podsjećamo da cijenu iznajmljivanja plažnog mobilijara formira i određuje zakupac.

Za sada je poznato da će na popularnoj plaži Mogren iznajmljivanje kompleta suncobran i dvije ležaljke koštati 20 eura.

Iako je najavljivano da cijene iznajmljivanja plažnog moblijara – kompleta dvije ležaljke i suncobrana, ovoga ljeta na crnogorskoj obali ne bi trebalo da budu veće u odnosu na prošlu godinu u Ulcinju neće biti tako.

Zbog povećanja cijene zakupa plaža biće povećana i cijena platnog mobilijara koji je u Ulcinju bio najjeftiniji kada je riječ o crnogorskoj obali.

Ulcinjski zakupci plaža su odlučili da mobilijar ove godine naplaćuju sedam umjesto dosadašnjih pet eura.

Kategorisane plaže

Kako bi išli u korak sa savremenim turističkim destinacijama, kojoj Crna Gora teži, i bili konkurentni na tržištu, zaduženi za sektor turima u državi su kategorisali plaže te se u ponudi našlo 12 tipova kupališta.

I to su: hotelska, porodična, kupališta za aktivni odmor, za zabavu, romantična, gradska kupališta bez plažnog mobilijara, kupališta za pse, kupališta sa prirodnim ljekovitim faktorima i wellness sadržajima, izletnička, nudistička i kupališta namijenjena dječijem odmaralištu.

____________________________________________________________________________

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top