Ovo je najbolji restoran na svijetu | Ekonomist

Ovo je najbolji restoran na svijetu

Španski restoran “El Celler de Can Roca” proglašen je za najbolji na sinoćnjoj dodjeli nagrada Najboljih 50 svjetskih restorana u Londonu.

FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

Restoran koji vode braća Joan, Jordi i Josep Roca ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine. Žiri navodi da je “El Celler” restoran koji je istovremeno tradicionalan i avangardan koji nikada nije zaboravio svoje skromne korijene, osjećaj topline porodičnog doma i potrebu da servira ukusna jela i izvanredna vina.

FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

Drugo mjesto zauzeo je italijanski “Osteria Francescana” dok je na trećem mjestu četvorostruki pobjednik iz Danske “Noma”. “El Celler” koji se nalazi u Gironi, koristi sastojke tipične za Kataloniju i kombinuje ih sa vinima i šerijima Iberijskog poluostrva, piše AFP.

Nagrade, koje magazin “Restaurant” dodjeljuje od 2002. godine su među najznačajnijim. Žiri čine 972 “nezavisna stručnjaka” – kritičari, kuvari, vlasnici restorana i gurmani.

FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

Ove godine nagrade su se našle na udaru kritika zbog navodnih dilova između restorana i članova žirija pa su organizatori unajmili konsultantsku firmu Deloitte da nadgleda glasanje.

Izvor: Ag.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top