Ove stvari milioneri nikad ne rade | Ekonomist

Ove stvari milioneri nikad ne rade

Ako želite da postanete milioner, postoje tajne koje oni primjenjuju, a koje možete i sami da slijedite.

Ovo je sedam stvari koje milioneri nikada ne rade:

Nisu zavisnici od televizije

Milioner nikad neće slobodno vrijeme provoditi gledajući televiziju. Umjesto toga, oni će čitati. Od Elona Muska do Warrena Buffetta – oni čitaju puno sati dnevno. Iako sadržaj može varirati, većinom čitaju knjige kojima se mogu dodatno informisati i obrazovati.

Ne izoluju se

Milioneri su prava društvena bića. Uvijek se druže i upoznaju nove ljude. Ulažu jako puno vremena u druženja i prijateljstva jer znaju koliko su društvene veze vrijedne za uspjeh.

Ne preispituju se

Uspješni preduzetnici rade prema svom osjećaju i ne preispituju previše svoje izbore. Ipak, uvjek razmišljaju o posljedicama. Ali, ne previše, i nikada ne analiziraju stvari do granice koja ih paralizuje u daljem djelovanju.

Nikad se ne predaju bez borbe

Milioneri ne podižu bijelu zastavu na prvi znak nevolje. Oni će se suočiti sa svim kritikama nadređenih, prijatelja, porodice, ali neće odustati. Istraživanja su otkrila da je volja važnija nego IQ. Pravi pobjednici ne odustaju.

Ne preskaču teretanu

Bogati ljudi shvataju koliko jutarnja vježba dobro djeluje na njihov dan, koncentraciju, produktivnost i sreću.

Ne odgađaju buđenje

Mnogi preduzetnici su ranoranioci, uvjek žele što prije i spremno krenuti u dan. Rijetko će odustati od ustajanja i žuriti jer kasne na posao.

Nikad im nije dosadno

Najuspješniji pojedinci tvrde da im nikad nije dosadno. U svemu vide priliku da nešto nauče i na nečemu eksperimentišu.

Izvor B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top