Ovakvim radnim navikama nanosite štetu vašem biznisu | Ekonomist

Ovakvim radnim navikama nanosite štetu vašem biznisu

Kada ste preduzetnik, od vas se očekuje da uradite sve i da budete svugdje u svakom trenutku. To je dio posla, posebno kada tek počinjete. Međutim, postoje neke, naizgled produktivne navike koje vas zapravo mogu stajati poslovanja dugoročno.

Slijedi pet navika za koje postoji uvriježeno mišljenje da su dobre, a ustvari ubijaju vaš uspjeh kao preduzetnika. Pročitajte ih, i prestanite da pravite ove greške.

1.Samo rad, zabava je zabranjena

Gledao sam mnoge odgovorne i talentovane preduzetnike kako zabranjuju bilo kakav vid zabave, u ime izgradnje njihovog biznisa, kako bi ostali kompetitivni na tržištu. Zašto?

Kreativnost! Kreativnost dolazi iz zabave i igre. A inovacija isplivava upravo iz kreativnosti. Ukoliko nemate vremena za zabavu i igru i ostale stvari pored svakodnevnog posla, počećete da gubite svoju kreativnost. Nemojte da zanemarite različite oblike zabave i igre samo zarad posla. Vi ćete sigurno biti kreativni u nekom kratkom periodu, ali na duže staze – pregorećete.

2. Prekovremeni rad znači više rezultata

Jedna od tipičnih američkih osobina poslovnog svijeta jeste rad u kancelariji prekovremeno, većinu dana u nedjelji. Ovo može biti izuzetno loše na samom početku. Nemojte ostajati do kasno, dolaziti ranije nego što treba i raditi vikendima osim ukoliko to ne pokaže nevjerovatan rezultat. Ne prisiljavajte vaše osoblje da ostaje duže nego što je to potrebno.
Ohrabrite i njegujte ideju o tome da se vrijeme može provoditi i van kancelarije , počevši od vas, kako bi i vašem osoblju dali pozitivan primjer. Većina poslodavaca će otkriti da je osoblje izuzetno lojalno. Čak i kad im kažete da idu, oni će često ostajati do kasno.

Vodite računa o efikasnom radnom vremenu i produktivnosti tokom dana, kako bi vas i vaše osoblje oslobodili prekovremenog rada i mogli da uživate u noćnim izlascima i vikendu.

3. Više poslova

Kada mi neko spomene multitasking, to me odmah asocira na Hiperkinetički poremećaj (ADD – Attention-Deficit Disorde) ili u najgorem slučaju na poremećaj višestruke ličnosti. Bez multitaskinga. Vaš posao može da trpi kada niste fokusirani na jednu stvar. Radite stvar po stvar, ali uradite ih dobro i potpuno, pa tek onda pređite na novi zadatak. Da li ste ikad pokušali da napišete majl dok vam se neko obraća? Ako jeste, onda znate da ste napisali ono što su vam u tom momentu govorili. Dokaz da više poslova odjednom nikako ne treba obavljati.

4. Nemate povjerenje u radnike koji nisu vezani za kancelariju

Vaš tim će najvjerovatnije uključivati i honorarce, freelancere, konsutlante i dopisnike. Nemojte sabijati vaš tim u kancelariji, i pretpostavljati da, samo zato što nisu pored vas, oni ne rade svoj posao. Dani kada vaši radnici mogu da rade od kuće, može biti dobar podsticaj za razvijanje talenta i kreativnosti. Očekujte rezultate rada, i odagnajte iz glave frazu “daleko od očiju, daleko od srca.” Vjerujte vašim zaposlenima, ili ih nemojte imati u svom timu.

5. Morate da bude svugdje i u svemu

Biti na svakom sastanku, ili još gore, upravljati svakim sastankom, svakog odjeljenja pojedinačno ne čini od vas dobrog lidera ili preduzetnika. Morate naučiti da delegirate svoje obaveze što je više moguće pravim ljudima., Nemojte biti sve, ili ćete pregoreti.

Izvor: entrepreneur.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top