Ovaj student nezaboravno iskustvo ima, jer je dio CEO tima! | Ekonomist

Ovaj student nezaboravno iskustvo ima, jer je dio CEO tima!

Kao i većina studenata, pokušavala sam da upotpunim studentske dane izlascima, putovanjima, učešćem u raznim studentskim klubovima i organizacijama. Tako sam odlučila da posljednji semestar svog studiranja posvetim organizaciji jedne inspirativne priče. Pomalo skeptična, sa malo straha i puno motivacije, potrudila sam se da CEO priča bude nešto što ću da doživim kao svoje. Biti u organizaciji jedne od najvećih regionalnih konferencija, ima mnogo prednosti.

A evo zašto ja volim biti dio CEO priče. 🙂

1. Biti dio regionalne priče

Uvijek kada kažemo „regionalna konferencija“, uvijek kao feedback imamo onaj„wow“ efekat. A tada je odgovornost još veća. Znaš da će neko u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu čuti da zapravo tvoj grad i država ima uspješne ljude koji su isključivo svojim trudom i radom došli do ličnih uspjeha. Znaš, da će se u Banja Luci, Mostaru, Zenici i Tuzli čuti kako se jedan mladi tim trudi da svojim vršnjacima dokaže da je moguće uspjeti i u Crnoj Gori i regionu, sa svojim trudom i radom. Osjećaj, kada znaš da organizuješ nešto što će se proširiti na 8 gradova u regionu, je neprocjenjiv.

2. Upoznavanje novih ljudi

Novih prijateljia i kolega nikad dosta, a posebno onih entuzijastičnih i ambicioznih. Pored toga što je ovo idealna prilika da se upoznaju vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti i steknu kontakti koji mogu biti od koristi u budućnosti, upoznajemo i ostale članove tima čija harizma zrači i tokom ne tako lakih situacija. U toku sastanaka, druženja, prolazimo kroz sve dobre i manje dobre stvari. Svaki uspjeh doživimo kao zajednički, a sve prepreke preskočimo i udruženim snagama krenemo dalje ka uspjesima.

3. Sticanje radnog iskustva

Pored fakultetskog obrazovanja, praktično primjenjivanje teorije je nešto što će nas sjutra izdvojiti na tržištu. Komuniciranje sa ljudima iz biznisa, ugovaranje “poslova”, pripremanje ovako velikog događaja je mjesto gdje učimo mnoštvo bitnih stvari koje će nam uvijek biti od pomoći.Takođe , razmjena ličnih iskustava svakog od članova donosi nam samo dobro. Često se desi da i nismo svjesni onih stvari koje naučimo, sve dok ne dođe neki novi zadatak gdje pokažete ono za šta i niste znali da umijete da uradite.

4. Kvalitetno utrošeno slobodno vrijeme

Umjesto beskonačnog i besciljnog ispijanja kafa, radimo na sebi. Učimo da pametno organizujemo vrijeme i pravimo balans između obaveza i trenutaka koje trošimo na lična zadovoljstva, jer i mi smo ljudii mi ponekad izađemo, popijemo tu kafu i prošetamo.

5. Razvijanje samopouzdanja

“Iako sam tako mali, uradiću velike stvari!”

Veoma je važno da radimo i na tom segmentu gdje samo kroz ovakve događaje možemo da se oslobodimo treme, da vježbamo, da se osjetimo bitnima.

6. Osjećaj nakon završenog rada

Samo osjećaj umjetnika koji gleda na svoje završeno djelo, pokazuje čovjeku da je svaka prolivena kap znoja bila vrijedna i da je učinio nešto veliko. Kada se nakon završene konferencije poklonite pred punom salom, znate da ste učinili nešto dobro. Znate da ste tog dana nekome promijenili pogled na svijet, motivisali nekoga da napravi nešto svoje, nađe način da položi najteži ispit na fakultetu. Znate da ste bili promjena kod mladih, koju oni žele da vide.

Fuller House GIF - Find & Share on GIPHY

7. Postajemo pozitivan primjer

Za razliku od mnogih vršnjaka koji često gube svoje vrijeme, mi djelujemo u društvu. Podstičemo druge da se i oni aktiviraju. Podstičemo naše prijatelje, kolege, poznanike da kvalitetno provedu svoje vrijeme, da budu ono što su uvijek željeli biti, ali nisu imali hrabrosti to dapostanu.

8.  Nezaboravno druženje

Kada sve završi, poželjećemo da vratimo vrijeme. Iste misli, isti cilj kroz zajednički rad tjeraju da se osjećamo kao porodica. Zbližavanjem jednih sa drugima sklapamo prijateljstva sa često veoma sličnim osobama, koje možda ne bi ni imali priliku da upoznamo da smo tog dana sjedali u bašti jednog od lokalnih kafića ispijajući Nes kafu i žalili se na današnja predavanja. Jer nije sve u ispitima i ocjenama ima nešto i u nezaboravnim iskustvima, uspomenama i druženjima.

“Ovaj student nezaboravno iskustvo ima, jer je dio CEO tima!”

Piše : Hristina Balandžić

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top