Ova 3 savjeta o preduzetništvu nemojte usvojiti | Ekonomist

Ova 3 savjeta o preduzetništvu nemojte usvojiti

Recimo to ovako: ljudi vole da daju besplatne savjete! Uvijek postoji neko ko zna tačno šta treba da uradite, neko ko kaže šta ste trebali da uradite, neko ko ima mišljenje za svaku Vašu donešenu odluku. Pa, ovo može biti veoma dosadno. Nije svaki savjet vrijedan slušanja. Kao preduzetnik, mislim da trebate tražiti mentora i pokušati da učite od uspješnih preduzetnika, ali nikada nemojte zaboraviti da vjerujete svom instinktu, da eksperimentišete, da budete inovativni i da se držite svoje vizije i poslovne misije.

Prihvatanjem svakog savjeta možete napraviti ozbiljnu i veliku grešku, a ovdje možete naći tri loša savjeta o preduzetništvu koja ne trebate slušati i usvojiti.

 

Radite samo ono u čemu ste dobri

Ukoliko radite samo ono u čemu ste dobri i nikada ne probate nešto novo, nikada nećete naučiti da zaista  radite nešto novo. Nemojte se držati onog u čemu ste dobri, već radite na tome da postanete dobri u drugim stvarima, da postanete majstor u tome i da ih implementirate u Vaš biznis. Ko ne proba nove stvari, nikada neće dobiti drugačije rezultate.

 

Nikada ne odustajte

Ovo može biti veoma dobar savjet, ali isto tako može biti i lukav. U poslovnom svijetu, biti tvrdoglav nije prednost. Veliki broj preduzetnika ne zna kako da reguje kada se nađe u slijepoj ulici i to ih obeshrabri. Mnogi preduzetnici odustanu od svojih snova zato što ne znaju kada treba pustiti i potražiti drugu opciju/rješenje i kada treba promijeniti ugao gledanja na stvari. Nekada je dobra odluka zatvoriti jedna vrata kako bi otvorili druga.

 

Vi ste najvažnija osoba u kompaniji

Vi niste najvažnija osoba u Vašoj kompaniji. Možda ste lider, srce i duša startup-a, ali ono što čini Vašu kompaniju jakom jeste Vaš tim. Budite dobar lider i poštujte Vaš tim tako da se oni ne osjećaju kao da njihovo mišljenje nije bitno u procesu donošenja odluka. Budite lider kakvog bi Vi željeli da imate i pratite.

 

Izvor: startupist.com

Prevod: Amra Pupović

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top