Otvoreni za saradnju sa firmama iz Srbije | Ekonomist

Otvoreni za saradnju sa firmama iz Srbije

                                 Luka Bar potpuno je otvorena za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije, sa kojima ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove, uprkos dobrim trenutnim aranžmanima, ocijenio je izvršni direktor kompanije Zarija Franović.

Takvu ocjenu, direktor Franović je saopštio tokom posjete ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Zorana Bingulca, tom lučkom preduzeću, nakon koje je saopšteno da vrijeme uspješne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi.

On je ukazao na prirodnu i geografsku povezanost Luke Bar sa tržištem Srbije, što je potvrdio i ambasador Bingulac, iskazavši spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih kontakata sa privrednim i političkim establišmentom u toj državi. Franović je zadovoljan trenutnim poslovnim aranžmanima, prije svega sa kompanijom “Fiat” iz Kragujevca, ali smatra da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

– Uporište za takvu tvrdnju, stoji u činjenici da je u Luci Bar u posljednja četiri mjeseca učinjeno sve kako bi se stavili u funkciju svi raspoloživi lučki kapaciteti, a naročito potpuna sanacija objekta hladnjača. I kapaciteti silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i slobodna zona Luke Bar sa svim prednostima za poslovanje koje pruža – napominje direktor barske luke.

On je ukazao i na problem neriješenih odnosa između željeznica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar, kako je saopšteno, gubi veoma značajne poslove.

 

Komentariši

Top