Otvoren Ski centar Kolašin 1600 | Ekonomist

Otvoren Ski centar Kolašin 1600

Premijer Duško Marković, zajedno sa direktorima Uprave javnih radova i Skijališta Crne Gore, pustio je danas u rad žičaru-šestosjed u novom Ski centru Kolašin 1600 na Bjelasici.

– Evo danas svjedočimo realizaciji razvojne vizije sjevera i cijele zemlje, rekao bih i više od toga. Danas svjedočimo da riječi i obećanja i planove koje imamo kad je u pitanju razvoj pretvaramo u djela. Otvaranjem Skijališta 1600 ustvari ulazimo u poslednju fazu završetka kolašinskog skijaškog rizorta, koji ce biti podstrek ne samo za Kolašin, nego za sjever u cjelini. Vjerujem da ce ovaj projekat i ono sto radimo kada je u pitanju zimski turizam i skijaški centri na Bjelasici, na prostoru Opštine Mojkovac, na prostoru Opštine Bijelo Polje i Berane biti snažan podsticaj za dalji razvoj sjevera i njegov ukupni progres – rekao je premijer Marković.

Izvršni direktor Skijališta Kolašin 1600 Miloš Popović, saopštio je za TVCG da mu je zadovoljstvo što će danas biti otvorena jedna od najmodernijih žičara na Balkanu.

– Zadovoljstvo mi je da imam priliku da obavijestim građane da mogu da dođu na još jedno skijalište koje će biti jedno od najkonkurentnijih kako u regionu tako i šire – saopštio je Popović.

Bivši jugorslovenski skijaš iz Slovenije Bojan Križaj gost je na današnjem otvaranju.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, novi ski centar sadrži, u sadašnjoj fazi, restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km.

Za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička i hidrotehnička infrastruktura.

U turistički kompleks od četiri hotela uz ski centar Kolašin 1600 planirana je ukupna investicija od 77 miliona eura.

Valorizacija Bjelasice i Komova podrazumijeva stvaranje prestižne turističke destinacije sa 224 km ski staza najvišeg kvaliteta, 52 žičare, 52 hotela i 23 pansionska hotela, navode iz Vlade.

Iz Vlade su podsjetili i da je danas organizovan prevoz autobusima od parkirališta kod restorana Savardak do Ski centra Kolašin 1600.

– Privatnim vozilima će biti omogućen pristup do popunjavanja kapaciteta parkirališta kod ski centara Kolašin 1450 i 1600. Nakon toga biće omogućen samo organizovani prevoz autobusima – navodi se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top