Otvoren Infofest 2018 | Ekonomist

Otvoren Infofest 2018

Infofest predstavlja istoriju informatičkog razvoja Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Skupštine, Branimir Gvozdenović i dodao da je ta manifestacija na inovativan način pokrenula određene procese u državi.

On je sinoć u Budvi, otvarajući jubilarni 25. Infofest, kazao da se danas proslavlja četvrt vijeka jednog uspješnog projekta, koji je 1993. godine na inovativan način pokrenuo određene procese u Crnoj Gori.

„Tada smo hrabro najavili novu eru u tehničko tehnološkom razvoju“, rekao je Gvozdenović.

Iz Ministarstva javne uprave su saopštili da će i ove godine na Infofestu biti više od hiljadu registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT), iz zemlje i svijeta.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, je navela da kada jedna manifestacija traje četvrt vijeka i sa istim žarom okuplja stručnjake, predstavnike javne administracije, studente i učenike, onda se sa sigurnošću može reći da vrijedi.

„Vjerujemo da su ideje iz oblasti ICT-a, koje smo predstavili svih ovih godina, pomogle da se informacione tehnologije odomaće u preduzećima, školama, javnoj administraciji. Vjerujemo da ono što smo prije nekoliko decenija smatrali dalekom budućnošću, danas živi“, rekla je Pribilović.

Zato se, kako je objasnila, ovogodišnji jubilarni Infofest održava pod sloganom Istorija budućnosti.

„U Ministarstvu javne uprave želimo da uz pomoć ICT-a transformišemo javnu administraciju u savremenu i građanima orjentisanu upravu, u kojoj svaki zaposleni koristi tehnološka dostignuća kao sredstvo da se približi i pomogne građanima i privredi u ostvarivanju njihovih prava“, saopštila je Pribilović.

Infofest, koji ima zvanični status manifestacija od državnog značaja, organizuju Ministarstvo javne uprave i konsultantska kompanija Biznis Link.

Festival traje do kraja sedmice.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top