Otvoren 11. Sajam sezonskih poslova u turizmu | Ekonomist

Otvoren 11. Sajam sezonskih poslova u turizmu

U Podgorici je danas otvoren 11. Sajam sezonskih poslova u turizmu, „Summer Job 2018“, koji tradicionalno organizuje Studentski parlament UCG u saradnji sa studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, odnosno studentskom organizacijom „Turist“, saopšteno je sa Univerziteta.

– Sajam sezonskih zapošljavanja studenata odlična je prilika za sve mlade ljude koji žele svoja prva radna iskustva da steknu u turizmu i pratećim djelatnostima. Da je riječ o dobroj ideji koja je zaživjela u praksi pokazuje trajanje sajma koji iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje. Univerzitet Crne Gore nastoji da, kroz dobru saradnju sa institucijama sistema i privredom, pripremi studente za tržište rada ili za samostalno ostvarivanje svojih poslovnih ideja – kazao je rektor UCG Danilo Nikolić i dodao da je od ove akademske godine stručna praksa obavezna.

Prorektorka Univerziteta Đurđica Perović otvorila je danas Sajam i pozvala studente da aktivno učestvuju na Sajmu sezonskog zapošljavanja u Podgorici, Kotoru i Bijelom Polju, uz želju da im to bude prvi korak u prepoznavanju profesionalnih afiniteta.

– Poslodavcima preporučujem studente Univerziteta Crne Gore s obzirom na to da se radi o najvažnijoj, najbrojnijoj instituciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori, potpuno uvjerena da upravo ovdje mogu naći kompetentne kadrove za svoje kompanije – istakla je ona.

Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, Mubera Kurpejović kazala je da je „Summer job“ imao i imaće podršku Ministarstva jer aktivno traženje posla doprinosi samorazvoju ličnosti i istovremeno unapređenju ekonomskih prilika u Crnoj Gori.

Iz  Studentskog parlamenta Univerziteta najavili su održavanje  sajma i u Kotoru, 28. marta, ali i Bijelom Polju 30. marta, od 10 do 15 sati, kao i nastavak tradicionalne aktivnosti koja omogućava studentima da steknu praktično znanje, a crnogorskim kompanijama da lakše dođu do kvalitetne radne snage.

Komentariši

Top