Otkriveno koliko košta izrada iPhonea X čija je cijena hiljadu dolara

APPLE je prije nekoliko dana izbacio najskuplji pametni telefon na tržištu, iPhone X čija paprena cijena iznosi 1000 dolara, a sada je otkriveno i koliko zapravo košta njegova izrada.

Riječ je o cifri od 412.75 američkih dolara, piše Trusted Reviews. Najskuplja komponenta telefona je OLED ekan koji Apple košta 80 dolara, zatim Toshibina NAND memorija od 45 dolara te A11 čipovi od 26 dolara.

iPhone X će se u SAD-u moći naručiti od 27. septembra, a isporuka će krenuti 3. novembra. Model od 64 GB košta  1000 dolara o kojima ovih dana priča cijeli svijet (odnosno, ako će vam biti lakše, 999 dolara), a model od 256 GB će koštati 1149 dolara.

Iako će mnogi zaključiti da je pretjerano dati toliku svotu novca za telefon, nema sumnje da će ljubitelji Appleovih proizvoda pronaći način da sebi priušte ovaj pametni telefon kojeg mnogi u šali nazivaju iPhone X(pensive).


 

Izvor: Index.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top