Otežano skidanje muzike sa YouTube sajta

Zbog autorskih prava tj. zbog kršenja istih, gasi se jedan od najpopularnijih alata za preuzimanje muzike sa sajta YouTube.

RIAA (Recording Industry Association of America) i nekoliko muzičkih kuća, uključujući UniversalSony Music i Warner Bros, još tokom 2016. godine su podnijeli kolektivnu tužbu protiv sajta YouTube-MP3.org zbog kršenja autorskih prava, kao i zbog nezakonitog kopiranja sadržaja.

Iako presuda još uvek nije ozvaničena, navodno je došlo do vansudske nagodbe, koja ide u prilog mužičkim kućama, što vlasnicima YouTube-MP3.org-a nalaže da plate određenu kaznu i ugase svoj servis.

Nakon što servis YouTube-MP3.org bude ugašen, vlasništvo nad njegovom domenom će preuzeti RIAA, koja obećava da će nastaviti borbu protiv sličnih načina kršenja autorskih prava, uključujući sve slične servise.

Spomenuta nagodba uključuje i odredbe prema kojima optuženi neće smjeti da u budućnosti učestvuje u razvoju sličnih servisa ili tehnologija koje bi omogućavale ovakav oblik kršenja autorskih prava, piše PCPress, koji u organizaciji RIAA smatraju pogubnijim i daleko raširenijim od tradicionalnih oblika piraterije.

Dakle, u budućnosti očekujte mnogo teži dolazak do MP3 pjesama koje skidate preko YouTube mreže na računaru, telefonu ili tabletu, jer će RIAA, zajedno sa sudskim organima i drugim tijelima za zaštitu autorskih prava širom svijeta voditi borbu protiv svih ovakvih alata i sajtova.


 

Izvor: Mondo.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top