Ostavke podnijela četiri direktora | Ekonomist

Ostavke podnijela četiri direktora

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Tonino Maljo i još tri italijanska rukovodioca u elektroenergetskoj kompaniji podnijeli su juče ostavke Odboru direktora EPCG, saznaje Pobjeda.

Oni će, prema kolektivnom ugovoru, funkciju obavljati narednih 30 dana. Odbor direktora će u međuvremenu imenovati državne predstavnike u menadžmentu, koji će funkciju preuzeti od 2. avgusta.

Ostavke su, osim Malja, podnijeli glavni finansijski direktor Đankarlo Sanco, rukovodilac funkcionalne cjeline Proizvodnja Fulvio Ivo Guidi i pomoćnik direktora u Direkciji za upravljanje energijom Roberto Poci.

Maljo je sredinom avgusta prošle godine na poziciji izvršnog direktora zamijenio Stefana Pastorija, koji je bio direktor od novembra 2013. Pastori je zamijenio Enrika Malerbu, koji je na čelu kompanije bio od februara 2010. godine.

On je bio prvi direktor EPCG, koji je izabran na prijedlog A2A, a nakon ulaska italijanske kompanije u vlasničku strukturu EPCG.

Vlada je juče dobila zvanično obavještenje A2A o aktiviranju put opcije, čime je zvanično počeo proces izlaska te kompanije iz vlasničkih i upravljačkih struktura EPCG.

Put opcija je definisana akcionarskim ugovorom između Vlade i A2A, koji je sklopljen 29. avgusta prošle godine, a čiji je aneks parlament usvojio 29. marta ove godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top