Oštar pad vrijednosti Wall Street indeksa | Ekonomist

Oštar pad vrijednosti Wall Street indeksa

Wall Street indeks Dow Jones izgubio je danas 238 poena, što predstavlja pad od jedan odsto. Riječ je o najvećem padu ovog indeksa od održavanja predsjedničkih državama u Sjedinjenim Američkim Državama u novembru prošle godine.

Pad je zabilježio i S&P 500, koji je izgubio više od jedan odsto vrijednosti. Riječ je o najlošijem danu za ovaj indeks od septembra prošle godine. Indeks tehnološkog sektora Nasdaq, koji obuhvata akcije kompanija kao što su Apple, Facebook i Amazon, izgubio je skoro dva odsto vrijednosti. Današnji oštri padovi pokazatelj su nepovoljne situacije na američkom tržištu.

Fear & Greed Index, kojeg objavljuje CNN Money, pokazuje da na tržištima vlada strah. Jedan od razloga oštrog preokreta je što je povoljna situacija previše dugo trajala, što je ohrabrilo ulagače širom svijeta da usmjere kapital prema akcijama američkih kompanija, a takve okolnosti ne mogu duže da se zadrže.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top