Osnivač Huaveija: Ako Kina zabrani Apple, prvi ću protestovati

Ako Kina zabrani Apple, prvi ću protestovati, kazao je Ren Džongfei, osnivač i generalni direktor kineske kompanije Huawei.

– To se neće dogoditi, ali ako bi se dogodilo, odmah bih protestovao protiv takve odluke – rekao je Ren.

Time je Apple dobio neočekivanog prijatelja usred trgovinskog rata između SAD-a i Kine, kome niko ne nadzire kraj, piše Business Insider a prenosi B92.

Ovo nije prvi put da glavni čovjek najmoćnije kineske tehnološke kompanije brani američki Apple. Više puta je priznao da kupuje proizvode Apple-a sebi i članovima svoje porodice.

Podsjetimo, analitičari su predviđali da će Kina uzvratiti Americi udarac i to tako što će zabraniti Apple.

Istovremeno su neki kineski građani pozivali na bojkot Huaweija na društvenim mrežama, ali Ren to ne odobrava i kaže da nije Apple-a ne bi bilo mobilnog interneta i ne bismo bili u mogućnosti “da vidimo ljepotu ovog svijeta”.

Apple, kako kaže, vidi kao svog učitelja.

– Zbog čega bih se suprostavio svom učitelju? To nikada ne bih učinio – rekao je Ren u intervjuu za Bloomberg televiziju i time iznenadio mnoge.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top