Osmatranje neba iznad Podgorice: Prijavite se i kroz teleskope zavirite u galaksije i prostor Sunčevog sistema

Crnogorsko astronomsko društvo će u okviru predstojeće manifestacije “Dani nauke” u periodu od 9. do 11. oktobra u saradnji sa Ministarstvom nauke organizovati i prvo javno osmatranje noćnog neba iznad Podgorice sa terena A.D. “Plantaže” koji pružaju dobre uslove za osmatranje jer su udaljeni od gradskih svijetala, saopšteno je danas iz tog društva.

“Publika će imati priliku da kroz postavljene teleskope zaviri u galaksije i prostor našeg Sunčevog sistema kao i da dobije detaljnije informacije iz astronomije. Prijavljivanje za ovaj interesantni događaj se vrši dostavljanjem kontakt podataka na e-mail : astronomi@t-com.me , sa obaveznim brojem telefona kako bi zainteresovani bili kontaktirani od stane organizatora radi dogovora o detaljima. Broj posjetilaca je ograničen na 50 i prednost će imati organizavane grupe”, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog astronomskog društva su rekli i da su se u okviru tradicionalne manifestacije “Dani fotografije” koju organizuje fotografska oganizacija “Photo CG” u tržnom centru “Delta” u Podgorici danas se predstavili i članovi tog društva.

“Na svom štandu su izložili dvadesetak astro-fotografija velikog formata i tri teleskopa sa prilično dobrom i kvalitetnm optikom”, zaključuje se u saopštenju.


 

Izvor: Vijesti.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top